AliveMuziek: Pearl Jam – Even Flow
Eten/drinken: Heineken uit een plastic beker

Het bestaat waarschijnlijk niet echt… tenminste… ik heb er nog nooit fysiek bewijs van gezien dat iemand er echt één heeft. Een bucketlist. Dat was voor mij iets uit verhalen, iets uit Hollywoodfilms. Iets… een beetje overdreven. Toch niet iets voor ons normale mensen?

Maar stiekem denk ik dat ik er zelf ook één heb. Niet op papier, maar ik heb er eentje in mijn hoofd. En ik kan er iets van afvinken; samen met Trynke bij Pearl Jam live op Pinkpop. Tweeëneenhalf uur lang intens genieten!

De stem van Eddie Vedder, de energie van al die mannen op het podium, de prachtige nummers die machtig qua geluid, maar soms uitermate intiem qua tekst zijn. Het door mijn hele lichaam voelen van de muziek die uit de enorme speakers stampt. Trillingen die af en toe mijn haartjes beroeren en uit genot recht overeind laten staan. Het omhoogkijken naar de hemel en het daaropvolgende besef; dat ik door een golf van muziek overspoelt wordt in de heerlijke warme buitenlucht. Ik drijft mee op iets dat groter is dan mezelf. Ik bent een onderdeel van alle beweging en van alle leven op dat enorme veld in Landgraaf. Ik ben plankton die meedrijft in de grootse oceaan van geluid en beleving die Pearl Jam heet.

En dan de arm die ik om mijn middel voel, waar ik zonder te kijken aan merk dat die met liefde om me heen is geslagen en wanneer ik dan toch kijk, dan zie ik de meest gelukkige ogen mijn kant op stralen en ik weet daar en dan, dat mijn eigen ogen precies datzelfde geluk naar haar terug schijnen.

‘Ik ook van jou!’

En dankbaar voor alles wat er goed is, sluit ik mijn ogen, trek ik Trynke nog net iets dichter tegen me aan en zing ik mee met Eddie:
<em>‘Thoughts arrive like butterflies’ </em>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.