DenemarkenMuziek: Buena Vista Social Club
Eten/drinken: Nespresso mét kaneelsuiker

Soms weet je gewoon niet waar je moet beginnen als je wilt vertellen wat er allemaal mooi is in het leven… Dit is zo’n moment.
We zijn net met zijn tienen terug van onze vakantie in Denemarken. En alles zat mee, het weer, de sfeer, het gezelschap, de tijd die we met zijn allen samen hadden en de tijd die Trynke en ik nog voor elkaar konden maken tijdens deze week.
Aardig wat vrienden en collega’s van me hebben wel even met hun ogen geknipperd toen ze hoorden dat ik met mijn vriendin, haar twee kinderen, mijn vier kinderen, mijn ex en haar man een week op vakantie zou gaan. En niet zomaar een week, maar een week samen in één huis.

Wat ik zelf echt heerlijk vond: de hele week verliep heel ‘organisch’, waarmee ik bedoel; we hadden niet veel van tevoren afgesproken, eigenlijk alleen maar dat we een dag naar Legoland zouden gaan en dat we vanuit beiden gezinnen een paar keer het avondeten zouden verzorgen.
Niets over de ochtenden (waar mijn ex- en haar man heerlijk vroeg opstonden, zodat zij zich over de kinderen ontfermden, met als gevolg dat ik en Trynke heerlijk uit konden slapen). Niets over de avonden (waarop zowel wij als zij een keer mooi met zijn tweeën uit eten konden) en niets over de dingen die we overdag zouden doen en op welk moment (uiteindelijk een dagje legoland, en een aantal keer naar de zee, naar het zwembad -met duikplank!!-, hardlopen en er is uiteraard ontzettend veel gespeeld in en om ons huisje met grote tuin.

Onze truc?
Oprecht luisteren naar anderen, elkaar het genieten gunnen en respect hebben voor elkaars standpunten en waarden. Oh ja, en blijven communiceren.

Soms weet je gewoon niet waar je moet beginnen als je wilt vertellen wat er allemaal mooi is in het leven… Dit was zo’n moment.

En gelukkig, één waar nog vele op zullen volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.