Een weekend om van te houdenMuziek: Joe Bonamassa
Eten/drinken: Federico Paternino, Rioja.

Net terug van een weekendje met mijn ex-schoonfamilie (ik leg de situatie later nog wel eens uit) en ik zit nu moe, maar voldaan nog even op de bank.

De afgelopen dagen hebben we met zijn vijftienen op Roompot vakantiepark ‘De Weerterberg’ gebivakkeerd. Eerst zal ik wat getallen geven om de situatie te schetsen:

3 huisjes
8 volwassenen
1 fantastische vriendin
1 ex-vrouw
7 kinderen
3 zonen
1 dochter
1 bonus-dochter
1 bonuszoon
2 personenauto’s
1 personenbus
1 zwembad
7 bordspelletjes
4 dozen Kapla
2 keer ontbijten
1 keer uit eten
1 keer ‘Glow in the dark midget-golfen’
en heel veel plezier!

‘Wat mooi dat het zo kan!’
…een opmerking die ik het laatste jaar heel vaak gehoord heb. Eentje waar ik bijna een beetje genoeg van heb, omdat het suggereert dat het heel uitzonderlijk is om op een dergelijke fijne manier met je ex-partner om te gaan. En dat zou het niet moeten zijn. In essentie is het helemaal niet moeilijk. Je kunt er namelijk voor kiezen. Wij hebben er voor gekozen en er allebei nog geen seconde spijt van gehad.

Tegelijkertijd besef ik uiteraard wel dat het inderdaad heel moeilijk kan zijn, juist omdat je er beiden voor moet kiezen. Dat één ervoor kiest is gewoonweg niet genoeg.

Die gedachte maakt me wat somber en tegelijk dankbaar dat wij er wel voor konden kiezen. Samen.
En daarnaast moet ook je nieuwe partner het aankunnen. Die ziet iemand waar haar partner lief en leed mee heeft gedeeld… wat zeg ik… die ziet iemand met wie haar partner kinderen heeft, nog steeds veel lol hebben samen. Die partner moet ook maar stevig genoeg in haar schoenen staan om het vertrouwen te hebben dat een gezamenlijk verleden niet een nieuwe toekomst in de weg staat.
En wederom ben ik dankbaar: nu voor zo’n sterke, lieve, mooie, fantastische nieuwe vriendin als ik heb. Een nieuwe vriendin waarvan ik weet en voel dat ze mij net zo lief heeft als ik haar. <3

En daarom zal ik het toch ook zelf maar eens zeggen…

‘Mooi dat het zo kan!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.