SpelletjeMuziek: Counting Crows
Eten/drinken: Nespresso met kaneelsuiker

‘Papa?’
‘Ja, wat is er?’
‘Wil je met mij een spelletje doen?’

Ik kijk om me heen en ik zie een bekende chaos. Het is de één na laatste dag van ‘mijn week’ en dat laat zijn sporen na: op de vloer ligt een keur aan kleine en grotere speelgoedauto’s van de tweeling. Op de hoek van de bank ligt een lading ‘tech-plaatjes’ van de supermarkt en daar vlak naast de bank ligt het bijbehorende boek van mijn zoon die al compleet volgeplakt is, met dank aan grootouders die meesparen.
Op de tafel voor én achter liggen stapels tekeningen van mijn bonusdochter, die goed op weg is om de productiefste kunstenaar uit de moderne geschiedenis te worden. De laptop, twee leesboeken en drie knutsels van mijn oudste dochter liggen verspreid door de kamer.

Zelf doe ik ook een duit in het zakje, want ik zie een tijdschrift, een boek, mijn laptop en twee oude -net weer opgelapte- mobieltjes ook verspreid door de kamer terug. Dankbaar constateer ik dat ik geen rotzooi van mijn vriendin en mijn bonuszoon zie liggen. Heb ik toch iemand die ik als goed voorbeeld kan noemen naar de rest als ik ze straks opdraag hier wat op te ruimen.

Tegelijkertijd weet ik dat als ik, morgenavond na mijn werk en na het eten bij de moeder van mijn kinderen, even mijn handen uit de mouwen steek, deze kamer zo weer acceptabel opgeruimd is.

‘Oké, één spelletje dan, maar ik wil daarna de kamer wel even wat opgeruimd hebben voor we gaan eten.’
‘Jippie!’
‘Maar hoor je wat ik zeg?’
‘Ja, daarna opruimen.’
‘Zonder zeuren?’
‘Ja, zonder zeuren.’
‘Echt?’
‘Echt!’

Ik geloof hem niet helemaal, maar de stralende ogen van mijn zoontje kijken me verwachtingsvol aan en dat maakt dat het me eigenlijk ook niet uitmaakt.

Dan onderdruk ik niet langer de neiging die ik al vanaf het begin van dit gesprek heb en ik trek hem naar me toe, geef hem een knuffel en een hele dikke zoen op zijn wang.

Dolgelukkig en volledig onbezorgd pakken we het spelletje erbij en te midden van de chaos gaan we zitten om ons spelletje te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.