Warmte…Muziek: The Script (acoustic)
Eten/drinken: Boterham met corned beef & espresso lungo

Tijdloos… Ik ben de tijd kwijt… zelfs als ik heel hard nadenk kan ik nu even niet bedenken hoeveel dagen we al in het prachtige Gaasterland vakantie aan het vieren zijn. Misschien is het de hitte, misschien is het ‘t geluid van de kinderen -soms spelend, soms schreeuwend, soms zingend, soms zeurend- om me heen.
Het is een vakantie zoals ik had verwacht dat ie zou zijn. Maar tegelijk is het een vakantie waarin ik alles heel sterk voel. De mooie momenten maken dat ik extreem veel liefde voel. De band tussen mij, Trynke en de kinderen is van fluwelen beton; zacht, mooi en ijzersterk. Daartegenover staan de momenten waarop de kinderen onderling ruzie hebben en het soms heel even bijna venijnig wordt. Die momenten voelen soms alsof ze rechtstreeks door mijn ziel snijden.

Maar toch…

Ik geniet met volle teugen en merk tegelijkertijd dat een samengesteld gezin, zeker één met zes kinderen, hard werken is. Voor ons volwassenen en ook voor de kinderen. En tijdens de vakantie zit je 24 uur bij elkaar op de lip. Het is niet de makkelijkste weg, maar wel een weg waarbij de beloning aan het eind zo verschrikkelijk de moeite waard is. En het mooiste is dat ik iedere dag, ieder uur en iedere minuut weer merk dat al het mooie tussen Trynke en mij onwrikbaar is. Het maakt dat ik alles aankan. En daardoor houdt het genieten absoluut de overhand. Ruim!

En wat is nou dat echte genieten?

De momenten waarop de motor van dit gezin ‘op alle cilinders klikt’, bijvoorbeeld wanneer je alle zes de kinderen samen harmonieus een co-operatief fantasierijk spelletje ziet spelen (‘Prinses’ van Sunny Games: een echte aanrader), of wanneer spontaan achterin de bus liedjes ingezet worden en we met zijn allen zingend over de weg zwieren. Wanneer we met zijn achten juichen als we aan het strand een bal naar iedereen over hebben gegooid zonder dat die op de grond valt of wanneer we met zijn allen naar een dichtbijgelegen eilandje weten te zwemmen door elkaar te ondersteunen en indien nodig voort te slepen of te dragen op onze rug. Of wanneer we…

We…
Samen…
Met zijn allen…

Zo vaak, zo veel, zo mooi!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.